Natur Tanya® AKTÍV B12-MÁTRIX - Magas hatóanyag-tartalmú, bioaktív és fermentált B12-vitamin rágótabletta, természetes vadcseresznye ízben.

Natur Tanya® AKTÍV B12-MÁTRIX - Magas hatóanyag-tartalmú, bioaktív és fermentált B12-vitamin rágótabletta, természetes vadcseresznye ízben.
Natur Tanya® AKTÍV B12-MÁTRIX - Magas hatóanyag-tartalmú, bioaktív és fermentált B12-vitamin rágótabletta, természetes vadcseresznye ízben.
A B12 legjobb formáival: metilkobalamin és adenozilkobalamin 30 db
Bővebben
Raktáron :  1 db
2 670 Ft
Részletek
A B12-vitamin kobaltot tartalmaz, aktivitással rendelkező vegyületeit kobalaminoknak nevezzük. A legtöbb étrend-kiegészítőben és gyógyszerben inaktív cianokobalamin vagy hidroxikobalamin található, a B12-MÁTRIX viszont a B12-vitamin metabolikusan aktív formáival; metilkobalaminnal és az adenozilkobalaminnal készült, rágótabletta formában, természetes és rendkívül finom vadcseresznye ízben.
A nyugati világban az emberek körülbelül 40 százalékának alacsony szinten vagy határértéken van a B12-szintje (kobaltban szegény talaj, nyugati étrend, stressz, alkohol és cigaretta elvonó hatásai, a gyomrot és vékonybelet érintő betegségek…).

A kevés B12-vitamin legfőbb tünete az energiahiány, a krónikus fáradtság és az agyi köd. Sokkal hamarabb fáradunk el, nem tudunk koncentrálni, zavarodott lehet a gondolkodásunk és felüti fejét a feledékenység. Ingerlékenység, gyakori hangulatingadozás vagy depresszió jelenhet meg.

A B12 vitamin több fronton segít megküzdeni a fáradtsággal és a csökkent koncentrációval
B12-vitamin és magas homocisztein szint 
A B12-vitamin hiánya megemeli a homocisztein szintet, ez károsítja az ereket, magas vérnyomáshoz, szívrohamhoz és sztrókhoz vezet. A magas homocisztein szint erőteljes sejtkárosító, amit számos betegséggel hoztak összefüggésbe (Alzheimer, demencia, romló memória, koncentráció és ítélőképesség, rossz hangulat, fejfájás, migrén…), de még az élhető élettartammal is. B12-vitamin hatására a homocisztein szint csökken, a magas homocisztein szint B12-vitamin hiányt jelent. 
B12-vitamin és mitokondriumkárosodás
A B12-vitamin hiánya a sejtek energiatermelő központjában (mitokondriumokban) idéz elő károsodást, ez kimerültséget és fáradtságot okoz és felgyorsítja az öregedést, hiszen sejtjeinkben a mitokondriumok napi 70-160 kilónyi ATP molekulát termelnek, ami energiaként szolgál az agyban és a test összes többi sejtjében (izomsejtek, immunsejtek, szívsejtek..). A sejt energiaellátása B12-vitamin hatására nő, a sejt működése javul. A B12 nélkülözhetetlen tápanyag a mitokondriumok működéséhez és védelméhez.
A 2 féle, bioaktív és fermentált B12-vitamin

Metilkobalamin „a DNS és idegek B12-je” - Csökkenti a homocisztein szintjét, kifejezett neuroprotektív hatást fejt ki, segíti az idegek regenerálódását, és visszaállítja a lecsökkent neurotranszmittereket a normális szintjeikre.
Adenozilkobalamin „az energia B12-je” - Feladata a sejtekben található mitokondriumok támogatása és védelme, továbbá a mielinhüvely kulcsfontosságú összetevője, mely védi az idegsejteket a testben és az agyban.
Adatok
Cikkszám
5999565081959