Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT - 100db

Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT - 100db
Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT - 100db
Vegán, növényi kapszulahéj, laktóz és gluténmentes, gazdaságos 90+10 db
Bővebben
Rendelhető
4 790 Ft
Részletek
Kizárólag 100%-ban magnézium-biszglicinátból származó, biztonságos, aminosav kelát formájú, kiemelkedően magas biohasznosulású szerves magnézium, növényi kapszulahéjban a család minden tagjának! 

AKTÍV HATÓANYAGTARTALOM 100% MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT
KELÁTOLT SZERVES MAGNÉZIUM, IGAZOLT DALTON MÉRET (172,3)
ELLENÁLLÓ A GYOMOR SAVAS KÖZEGÉVEL SZEMBEN
NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT, HASMENÉST, GÁZKÉPZŐDÉST
VEGÁN FORMULA, NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJJAL VALÓ FORMULÁZÁS
LAKTÓZ-, ÉS GLUTÉNMENTES
LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ!
CSALÁDI GAZDASÁGOS KISZERELÉS- AKÁR 100 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉGGEL
90 DB+ 10 DB AJÁNDÉK KAPSZULÁVAL

Mert egyáltalán nem mindegy, hogy milyen magnéziumot fogyasztunk! 
A legtöbb magnézium kiegészítő, melyek megtöltik az áruházak polcait a szervetlen magnézium-oxid és a szerves magnézium-citrát, hiszen ez a két legolcsóbb alapanyag. A legjobb biohasznosulást azonban, bizonyítottan a magnézium-biszglicinát forma adja. 
Különféle magnéziumformák 
 
Az ásványok számos különféle formáját használják és tesztelték ásványpótláshoz, ezeket többé-kevésbé négy eltérő kategóriába lehet sorolni:  

Szervetlen oldhatatlan sók: Oxidok (MgO), Karbonátok (McCO3), Hidroxidok (Mg (OH)2)
Szervetlen oldható sók: Kloridok (MgCl2, Szulfátok (MgSO4)
Szerves oldható sók: Citrátok (Mg-citrát), Laktátok (Mg-laktát), Glükonátok
Szerves oldható komplexek: Biszglicinátok (Mg-biszglicinát, Cink-hisztidin) 

Egyesek máig úgy hiszik, hogy a nagyobb magnézium dózisok szükségszerűen hatékonyabbak az alacsonyabbaknál, pedig a magnéziumformák biohasznosulása jelentősen eltér, többségük mindössze 11-30%-ban hasznosul. A legfontosabb kritérium a magnézium biohasznosulásának maximalizálására: 

A MAGNÉZIUM FORMÁJA – Ha a magnéziumot glicin aminosavval kelátolják a bélsejtek közvetlenül fel tudják szívni. Ezért a magnézium-biszglicinát igazoltan a legmagasabb biohasznosulású magnézium forma, mindez pedig jelentősen több élettani tulajdonsággal is párosul.
A MAGNÉZIUM MÉRETE - A kelátolt magnézium összetevőnek viszonylag elég kicsinek kell lennie (minimum 

TERMÉKÜNK ALACSONY MOLEKULATÖMEGŰ, KELÁTOLT BISZGLICINÁT MAGNÉZIUM HATÓANYAG, BIZONYÍTOTTAN 172,3 DALTON MÉRETTEL, AMI BIZTOSÍTJA A MAGAS BIOHASZNOSULÁST. A kisebb Dalton méretű magnézium magasabb biohasznosulással párosul, valóban bekerül a véráramba, így a biológiai hozzáférhetősége hatékonyabban tudja elérni a tervezett egészségügyi előnyöket. 
Érdekesség: A magnézium kelátolásához a legkisebb aminosavat a glicint érdemes használni, mert a lehető legkisebb molekulasúlyú ásványi kelátokat hozza létre, ami igen fontos a komoly abszorpciós potenciálhoz. Stabilitási állandója is kitűnő.  Lehetővé teszi, hogy a kelát érintetlen maradjon a gyomor-bélrendszeri traktus pH-tartományában, de nem is túl erős, így lehetséges a magnézium hatékony felszabadítása; a szükséget szenvedő biológiai szöveteknek. 
Ráadásul a kelátolásnál használt glicin aminosav egyéb táplálkozási előnyt is nyújt, mivel egyike annak a 22 aminosavnak, amelyek szervezetünk struktúráit építik fel. A glicinnek sok fontos metabolikus funkciója van az emberi testben. Például: 

Glicinből alakul ki a kollagén, ami kulcsfontosságú protein a porcnak és a kötőszövetnek, emellett segít megőrizni az izomtömeget.
Fontos komponens a kreatin szintézisében, segít megelőzni az alkoholfogyasztás kiváltotta májkárosodást
Jelentős fekélyesedés ellenes és sejtvédő tulajdonságokkal rendelkezik (különösen ajánlott gyomorfekély esetén)
Fontos szerepet játszik a központi idegrendszerben, az immunrendszerben, az energiatermelésben és a prosztata egészségének fenntartásában
Ezenfelül, a glutationnak - szervezetünk egyik legerősebb antioxidánsának – is részét képezi 

A magnézium emberi szervezetre gyakorolt hatását vizsgáló, publikált klinikai kutatásokból kiderül, hogy a nyugati emberek 70%-a nem jut elegendő magnéziumhoz. Ez azért gond, mert a magnézium a negyedik leggyakoribb kation a szervezetben és több, mint 300 enzimes folyamatban vesz részt. 
Nemrég számos klinikai betegség hátterében állapították meg a magnéziumhiányt: 

Számos adat mutatja, hogy a rossz étkezés és/vagy anyagcserezavarok miatt kialakuló magnéziumhiány a kapcsolat a különböző szív és érrendszeri kockázati tényezők, a szívritmus-zavarok, az akut miokardiális infarktus és érszűkület között.
Az alacsony plazma magnéziumszint az erek bélésének diszfunkcióját okozza, mely a lerakódások kialakulásának első lépése, ami évekkel később az erek meszesedéséért és a szívpanaszokért fog felelni. Az orális magnézium terápia kimutathatóan javítja az erek belső falának működését, különösen szívkoszorúér betegségben.
A magnéziumhiány a stresszel együtt klinikai jelentőségű, mert szívritmus zavarokat, hemodinamikai változásokat és iszkémiás változásokat okoz a szívben.
A magnéziumhiány inzulinrezisztenciát okoz, mely hiperinzulinémiát eredményez, mely magas vérnyomást, cukorbetegséget és hiperlipidémiát okoz. A magnézium kulcsszerepet játszik az inzulin által közvetített glükóz felszívódásban és az erek tónusában.
A magnézium a felelős a nátrium és a kálium áramlásáért a membránon keresztül. A makacs hypokalaemiában (alacsony káliumszint) szenvedő betegek gyakran nem reagálnak a kálium táplálékkiegészítésre, amíg nem orvosolják a magnéziumhiányt. Súlyos káliumhiány esetén a magnéziumhiányt is vizsgálni kell.
A magnéziumhiány felborítja a Na-Mg folyamatot, így nagyobb intracelluláris nátriummennyiséget és magasabb vérnyomást eredményez.
A viszonylag alacsony magnéziumszint felborítja a kálcium és a magnézium egyensúlyt, ezért növekszik az erek simaizom tónusa és növekszik a vérnyomás. 

OGYÉI ny.sz: 27789/2021
Adatok
Cikkszám
5999565081829