Natur Tanya® SZELÉN EXTRA - Maximális mennyiségű 100% szerves szelén és világszabadalommal védett biohasznosulást fokozó, természetes fekete bors kivonat

Natur Tanya® SZELÉN EXTRA - Maximális mennyiségű 100% szerves szelén és világszabadalommal védett biohasznosulást fokozó, természetes fekete bors kivonat
Natur Tanya® SZELÉN EXTRA - Maximális mennyiségű 100% szerves szelén és világszabadalommal védett biohasznosulást fokozó, természetes fekete bors kivonat
A kombináció a szérum szelénszintet átlagosan 30%-kal emeli! 60 db
Bővebben
Raktáron :  2 db
2 050 Ft
Részletek
A vírusos fertőzésekkel szembeni védekezéshez, az autoimmun betegségek enyhítéséhez, a szív és érrendszer, a pajzsmirigy, a memória és a máj egészségéhez, a női-férfi szaporodáshoz és a haj, a bőr és köröm normál állapotának fenntartásához.
Tudtad? Egy étrend kiegészítőben található tápanyag sikere valójában nem a felszívódáson, hanem a biohasznosuláson múlik!
A szelén extra, szerves szelén és BioPerin® kombinációja. Hatékonyabb bármely szelén kiegészítőnél, mert amíg az L-szelenometionin forma tökéletes felszívódást biztosít, addig a hozzáadott BioPerin® megnöveli a szelén biohasznosulását, vagyis eljuttatja a szelént a célszervekhez, mellyel maximalizálja a szervezetben való hatékonyságát. Ezzel a kombinációval a szérum szelénszintet átlagosan 30%-kal tudjuk emelni, már 6 hét alatt!
A felszívódás és a biohasznosulás nem szinonimák, és nem is cserélhetők fel!
Jól tudjuk, hogy a szervetlen szelén forma csak 1/3 mennyiségben hasznosul, és még káros is lehet hosszútávon az egészségére. Azt is tudjuk, hogy a szerves szelének közül biológiailag az L-szelenometionin forma az, ami könnyen és nagy mennyiségben szívódik fel a gyomor-bélrendszerből (főként vékonybél), ráadásul teljesen biztonságos.
A biohasznosulás (vagy biológiai hozzáférhetőség) azonban azt jelenti, hogy a felszívódott mennyiségből hány százalék éri el hatékonyan a célsejteket, hogy ott valódi élettani hatást tudjon kifejteni a hatóanyag. Vagyis a jó felszívódás nem mindig vezet magas biohasznosuláshoz és megtapasztalható hatáshoz! Példa: Az L-szelenometionin egy majdnem 100%-os felszívódási profillal rendelkező szelén forma, de hogy mennyi szelenometionin alakul át szelenociszteinné (15 félét ismerünk) - azzá a formájává, mely bizonyos enzimekbe beépül, és ezzel valódi élettani hatást képes kifejteni sejtszinten, az már a biohasznosulás. A teljes vér szelénkoncentrációja másképpen fog kapcsolatban állni a teljes szelénbevitellel (vagyis felszívódás után csökken a biohasznosulás) különösen, ha emésztőrendszeri panaszaink vannak, belső gyulladásokkal és vércukor panaszokkal küzdünk vagy olyan betegségekkel, ahova szelén kell, pl.: szív, pajzsmirigy, prosztata.
Mi az a BioPerin®?
Egy kilenc világszabadalommal rendelkező biohasznosulást fokozó hatóanyag, ami fekete borsból standardizált piperint tartalmaz, és önálló élettani tulajdonságokkal is rendelkezik:
BIOHASZNOSULÁS - Fokozza a tápanyagok (gyógynövény kivonatok, vitaminok, ásványok és aminosavak) gyomor-bélrendszeren keresztüli szállítását a célsejtekig. Biztonságos, klinikailag bizonyított és tudományosan igazolt fitonutriens. https://hu.wikipedia.org/wiki/BioPerine
ANYAGCSERE SERKENTÉS - Az egyik módja, ahogy a BioPerin® növeli a tápanyag felszívódást, a termogenizis, ami megnöveli a belső hőmérsékletet. Ebben a folyamatban más is történik; több kalóriát égetünk el és elindul a zsírsejtek bontása is.
HANGULATJAVÍTÁS – A BioPerin® hozzájárul a hangulatban szerepet játszó dopamin és szerotonin szintek kiegyensúlyozásához, hogy pozitívnak és motiváltnak érezzük magunkat.
MENTÁLIS ELŐNYÖK – A szerves szelénnel együtt befolyásolja az agy működését, különösen a memóriát és a korral járó öregedési folyamatokat, és ezt főként az agyi neurotranszmitterek kiegyensúlyozásával éri el.
GYULLADÁSCSÖKKENTÉS – Akárcsak a szelén bizonyítottan segít az ízületi gyulladás tüneteinek csökkentésében, és mivel szinte minden betegség vezető okának tartják a krónikus gyulladást; a gyulladások megfékezése összefüggésben áll minden szerv egészségével.
POTENCIA ÉS ERŐNLÉT - A BioPerin® értágító hatása egyrész teljesítményfokozó, másrészt nemi vágyat növelő, támogatja az izgalmi állapotot, illetve az erekció mechanikáját és a hüvelyi összehúzódásokat. Nem véletlenül alkalmaztuk ezt a biokémiailag hangulatba hozó vegyület ALPHA és NŐI EGYENSÚLY termékeinkben is!  
A bioperinnel való kiegészítésnek előnyei vannak a tápanyag felszívódásra, a gyulladáscsökkentésre, az emlékezetre és a kognícióra, a teljesítményre, a testsúlycsökkentésre és az általános pozitív hangulatra.  
Kinek különösen hasznos a SZELÉN EXTRA? A szelén egy erőteljes antioxidáns ásványi anyag, amit jól megismerhettünk a pandéma alatt, mint a vírusok fogamzásgátlóját, hiszen egyik tulajdonsága az, hogy gátolni képes a vírusok másolódási képességét. Nélkülözhetetlen a pajzsmirigynek, a szívnek, a belső gyulladások megfékezéséhez és még a hajunk egészségéhez is. Földjeink szelénhiányosak, így táplálkozással is egyre kisebb mennyiségben jutunk ehhez az antioxidáns ásványhoz. Évről-évre nő a gyomor és bélbetegségekkel élők száma is, ahol korlátozott a felszívódás. És 40 felett szinte minden második embernél jelentkeznek pajzsmirigyet, immunrendszert és szívet érintő panaszok és betegségek, ami csökkent szelén szinthez kapcsolódik.
Mit tud még a szelén? A szelén 10 legfontosabb hatása

ÖREGEDÉSGÁTLÁS – Az öregedés felgyorsul, ha a szeneszcens sejtek működése csökken, hiszen ilyenkor nem osztódnak többé és nem termelődnek új, fiatal sejtek. Minél több az ilyen szeneszcens sejt idővel, úgy romlik a szövet és a szerv teljesítménye, ráadásul ezek a vegetáló beteg sejtek hatással lesznek a többi egészséges sejtre is. A szelén az antioxidáns glutation-peroxidáz enzim alkotóelemeként segít gátolni a folyamatot, védi a sejteket az oxidatív stressztől és csökkenti a DNS károsodást. 
PAJZSMIRIGY - a legnagyobb mennyiségű szelén itt található, katalizátor a pajzsmirigy hormonok termeléséhez, hiánya a szerv egyensúlyvesztését, betegségét okozza.
SZÍV – az alacsony szelénszint bizonyítottan szívműködési diszfunkciókat okoz (a szelén státusz és szívbetegség közötti legmarkánsabb kapcsolat a Kína szelénhiányos területein előfordult Keshan-betegség), azzal is segít a szívnek, hogy emeli a vér HDL-szintjét, segít az elhízás elkerülésében.
MÁJ – A máj és a vérplazma glutation peroxidáz (GSHPx) enzimjeinek aktivitása gyorsan esik a szelénhiány korai stádiumaiban.
BELSŐ GYULLADÁSOK - Csökkenti a gyulladás markereit a szervezetben, bizonyítottan enyhíti az ízületi gyulladásokat és fontos tudni, hogy minden gyulladással járó betegség alacsonyabb szérumszelénszinttel jár együtt.  
IMMUNRENDSZER - A szelén a bélfal immunrendszerének része, vírusellenes tulajdonságú és minden bakteriális és vírusfertőzés esetén drasztikusan csökken a szintje. Hiánya károsítja az immunsejtek működését és lassul az immunválasz, bizonyítottan támogatja az immunitást influenzában, tuberkulózisban és C-típusú hepatitisben.
AUTOIMMUN PANASZOK – Az immunrendszer akkor működik a legjobban, ha a limfocita sejtekben kiegyensúlyozott a glutation szintje szelénfüggő glutation-peroxidáz, mely fontos szerepet játszik az energiatranszferben, ami nélkülözhetetlen az egészséges immunválaszhoz.
MENTÁLIS HANYATLÁS - a szelénstátusz és a szellemi hanyatlás között is szoros összefüggést találtak. A szelén segít megőrizni a jó gondolkodási képességet és javítani a memóriát, csökkentve a kimerültséget és szorongást.
SZAPORODÁS – A szelén férfiaknál az egészséges tesztoszteron szintekért felel, nőknél progeszteront termel. Nagy mennyiségben található meg az ondóban és prosztatában, míg nőknél támogatja a petesejteket, segíti a tüszőfejlődést és védi a méhnyálkahártyát.
HAJ, BŐR ÉS KÖRMÖK – a szelénfüggő enzimek gátolják a bőr korai öregedését, segítik a körmök egészségét, a hajnövekedés gyorsaságát, az új hajszálak növekedését, a hajhagymák erejét. Alacsony szintje hajhullás, hiánya korpásodás formájában is jelentkezhet, de a pajzsmirigy egészségén keresztül is befolyással van kültakarónkra.
Adatok
Cikkszám
5999565081843