Natur Tanya® fermentált Papaya koncentrátum - Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba fermentációval

Natur Tanya® fermentált Papaya koncentrátum - Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba fermentációval
Natur Tanya® fermentált Papaya koncentrátum - Saccharomyces boulardii probiotikus élesztőgomba fermentációval
Gyomorpanaszok, gyomorsav szabályzás, gyulladások, H. pylori. 500 ml
Bővebben
Raktáron :  1 db
5 890 Ft
Részletek
A Fermentált Papaya az erjesztési folyamat során keletkező bioaktív vegyületekkel támogatja a gyomor-bélrendszer egyensúlyát, az egészséges gyomorkörnyezet kialakulását. Elősegíti a gyomor egészséges működését, javítva ezzel az emésztést, illetve a tápanyagok felszívódását. Enyhíti a reflux tüneteit, mint a savasérzet, és a gyomor elnehezülése.
7 ok, amikor ajánlott a fermentált papaya

Túl sok vagy túl kevés gyomorsav (kiegyensúlyozza a gyomorsav termelést)
Reflux (Kifejezetten ajánlott kiegészítő, túl kevés gyomorsav is kiválthat savas refluxot)
Bélmikrobiom egyensúly (probiotikumok növekedéséhez és színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban)
Gyomorhurut, Gyomorégés, Gyomortáji felfúvódás, puffadás (kompenzálja az emésztőenzimek és emésztőnedvek termelődését, védi a gyomor és a bél felszínét)
Gyomorgyulladás, gyomorfekély, bélgyulladások, IBS, Crohn (a fermentáció egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket eredményez)
Helicobacter pylori (a fermentáció fertőtlenítő, gombaellenes és antibakteriális vegyületeket eredményez)
Utazási betegségek (segít gátolni a kórokozók bélnyálkahártyán való megtapadását, és alapanyagot szolgáltat a bélmikrobiom egyensúlyához, pl. papain enzimmel)

Papaya fermentálás
A papaya fermentációját Saccharomyces Boulardii probiotikus élesztőgombával végezzük. A probiotikus élesztő felszívja a tápanyagokat, és a sejtjeiben bontja le őket könnyen emészthető elemekre.
Az erjesztéssel a polifenolok alacsonyabb molekulatömegű, következésképpen fokozott terápiás hatású vegyületekké alakulnak át. Az erjesztett papaya fenolsavak (kínasav, sikimisav és 2,5-dihidroxibenzoésav), antioxidánsok, gyulladáscsökkentő vegyületek és enzimek (fehérjebontó papain; aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), antibiotikus tulajdonságú lizozim, zsírbontó lipáz) forrása.
•  A folyamat végén a koncentrátumhoz immuntámogató antioxidáns nonit is adunk. 
A fermentált papaya egyéb élettani tulajdonságai
A fermentáció semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat, és a probiotikumok növekedéséhez, illetve színesítéséhez megfelelő környezetet biztosít a bélmikrobiomban, támogatja a sejtek egészségét, melyek a szervezet immunfunkcióit is javítják.
• A fermentált papaya immunstimuláló és antioxidáns tulajdonságait a 80-as évek végén a híres francia immunológus, Luc Montaigner bizonyította. 
• Napjainkra a fermentált papaya az anti-aging medicina által az egyik leggyakrabban használt táplálékkiegészítővé vált az oxidatív stresszre gyakorolt potenciális hatásának köszönhetően.
A fermentált papaya előnyei: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8870802/
 
Adatok
Cikkszám
8002738988904