USA medical Q10 koenzim kapszula Q10 UBIQUINONE – 30 db

USA medical Q10 koenzim kapszula Q10 UBIQUINONE – 30 db
USA medical Q10 koenzim kapszula Q10 UBIQUINONE – 30 db
A Q10 – koenzim egy olyan vitaminszerű, zsírban oldódó vegyület, melyet az emberi test is természetes úton termel, azonban a kor előrehaladtával csökken a mennyisége a szervezetünkben.
Bővebben
Raktáron :  1 db
6 900 Ft
Részletek
Teljes leírás
Az USA medical Q10 Ubiquinone vegyszermentes étrend-kiegészítő készítmény, ami magas dózisú Q10-et tartalmaz. Kizárólag természetes alapanyagokból lett előállítva, hogy megfeleljen az egészséges táplálkozás és életmód iránt érdeklődők legfontosabb szempontjainak. Rendszeres szedése egyszerű, hiszen kapszulás kiszerelése miatt könnyen adagolható és egyszerűen lenyelhető.

Mi a koenzim Q10 és milyen szerepe van a szervezetünkben?
A koenzim Q10, másnéven ubiquinone egy olyan vitaminszerű tulajdonságokkal rendelkező antioxidáns vegyület, ami megtalálható szinte minden sejtmembránban, viszont legnagyobb koncentrációban a magas energiaigényű szerveinkben van jelen, mint például a szív, máj, vese, tüdő. A Q10 hozzájárul szervezetünk energiatermeléséhez, az energia metabolizmushoz és fontos szerepet játszik az ATP termelésben.

Ahogy a kollagén esetében, a szervezetünk is állít elő Q10-et, viszont az idő előrehaladtával egyre inkább csökken ennek a termelése. Ezért is annyira fontos, hogy megfelelő étkezés és étrend-kiegészítő készítmények segítségével pótoljuk a hiányzó mennyiséget.

Miben található koenzim Q10?
Változatos étkezéssel is vihetünk be koenzim Q10-et a szervezetünkbe, ami leginkább az alábbi élelmiszerekben található:

Vörös húsok 1,2-2,6 mg
Halak, hering 0,9 mg
Pörkölt földimogyoró 0,8 mg
Pisztácia 0,6 mg
Brokkoli, karfiol 0,2 mg
Hogyan szedd a koenzim Q10-et?
Általánosságban napi 30-200 mg Q10 javasolt, ennek a mennyiségét befolyásolhatják más egészségügyi tényezők, vagy más gyógyszer készítmények. Viszont azt fontos kiemelni, hogy mivel a Q10 egy zsírban oldódó vegyület, érdemes zsírban gazdag étkezés során bevenni, hogy javítsuk hasznosulásának arányát.
Adatok
Cikkszám
usam12