USA medical Hamvaskéreg gomba kapszula acerola kivonattal ORGANIC CHAGA – 60 db

USA medical Hamvaskéreg gomba kapszula acerola kivonattal ORGANIC CHAGA – 60 db
USA medical Hamvaskéreg gomba kapszula acerola kivonattal ORGANIC CHAGA – 60 db
Ellenőrzött minőségű, kiválóan hasznosuló, „11:1” arányú organikus „Chaga” hamvaskéreg gomba kivonat kapszula több, mint 30% poliszacharid tartalommal, acerola kivonattal kombinálva a még eredményesebb felszívódásért!
Bővebben
Rendelhető
Részletek
Csak a gomba legjava! Az USA medical ORGANIC CHAGA kapszulánk organikus hamvaskéreg gomba kivonatot tartalmaz, mely több mint 30% poliszacharidra standardizált! Az extra felszívódás érdekében pedig értékes acerola kivonattal egészítettük ki!
Termékünk megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használjunk a gomba-por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat!

Miért teljesen más az USA medical ORGANIC CHAGA gomba kivonat kapszulánk más gomba-termékekhez képest? Mert:
csak a gomba legjavát tartalmazza! “11:1” arányú kivonat, koncentrált hatóanyag tartalommal!
a porhoz képest a kivonat körülbelül 10-szeres poliszacharid koncentrációval rendelkezik
ez nem por, hanem tömény kivonat több, mint 30% poliszacharid tartalommal
kizárólag organikus termesztésből származó bio-gomba felhasználásával készül, melyet a németországi LACON Gmbh ellenőriz és tanúsít
extra finom őrlés a hatóanyagok felszabadításáért és ezáltal a kiváló felszívódásért
a legkíméletesebb előállítással készül: a kivonatot a gombaporból kizárólag forró vizes kivonással nyerik, alkohol felhasználása nélkül
a hozzáadott acerolával még hatékonyabbá tettük, hiszen kivonata segíti a poliszacharidok erőteljesebb felszívódását, ráadásul így nincs szükség külön acerola készítményt alkalmazni a gomba kapszula mellé
egyáltalán nem tartalmaz gabonát és tiltott micéliumot, kizárólag a leporított gomba-termőtestből készül a kivonat
Sajnos sok olyan gombapor termékkel találkozhatunk, amelyek a gomba termőtest helyett micéliumot („gyökér” szerkezetet) tartalmaznak. Ráadásul ezek a termékek főként azt a gabonát tartalmazzák, amelyen a micélium nő. Ez egy felesleges töltőanyag, mely alacsony hatóanyag tartalommal rendelkezik.

Hogyan készül az USA medical organikus gomba kivonat? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás!
A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. Az anyagok szinte teljes feldolgozása és újrahasznosítása a fenntarthatóság szempontjából is fontos célkitűzés volt.

A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel, vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében.

Az extrakciós folyamat

A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.

Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. A durva por és őrlemény aligha alkalmas étrend-kiegészítő bevitelre, mivel az összetevőket ebben a formában szervezetünk nehezen tudja hasznosítani. A zúzott gyógygombából például teákat készíthetünk. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. 100 kg felhasznált szárított gombából csak 6-20 kg kivonat marad a kivonás után gombafajtától függően.

A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé.

A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak.

Ismerd meg jobban a CHAGA gombát!
A chaga, azaz magyar nevén hamvaskéreg gomba, évszázadok óta ismert élelmiszer, különösen Észak-Európában, Amerikában és Ázsiában. A legenda szerint a kijevi nagyherceg a 11-12. században rendszeresen itta a Chaga gombából származó főzetet. A hűvös éghajlatot kedvelő chaga gomba igazi mocsárlakó. Szereti Oroszország, Lengyelország és Skandinávia, valamint Kanada és Japán erdőterületeinek lombos fáit. A nyírfákon növekvő chagá gombát a helyi lakosság évszázadok óta gyűjtötte és például teafőzetet készített belőle.

A chaga gomba, vagy tudományos nevén az Inonotus obliquus, nagy, fekete „sziklaszerű megjelenésével” tűnik fel a nyírfákon. Mivel nagyon magas melanin tartalommal rendelkezik, a külseje mélyfekete színű lesz napfény hatására, míg a belseje élénk narancssárga színű marad. Ez a gomba annyira sötét, hogy vadonban nézve inkább sárcsomónak tűnhet, mint gombának.

Nem olyan ízű, mint a hagyományos gombák. Bár keserű, de enyhén vaníliás íze miatt ritkán fogyasztják egészben, a szárított és porított chaga gomba népszerűsége nőtt a kávék, teák és étrend-kiegészítők összetevőjeként. Emellett magas a rosttartalma és alacsony a kalóriatartalma.

A chaga gomba tápanyagtartalma
Mindenekelőtt a poliszacharidok, mint a béta-glükánok, és a különféle ásványi anyagok, mint a kálium, nátrium és mangán teszik kedveltté a chaga gombát a kiegyensúlyozott étrend kiegészítőjeként. A sámánok gombájaként ismert chaga újra és újra megjelenik a médiában számos pozitív élettani hatását ecsetelve. A tipikusan Szibériában található gombákat a történelem során az immunitás erősítésére használták, mivel tele vannak antioxidánsokkal.

A chaga gomba számos olyan tápanyagot és hatóanyagot rejt magában, amelyek támogatják az egészséget: B-komplex vitaminok, D-vitamin, Kálium, Rubídium, Cézium, Aminosavak, Réz, Szelén, Cink, Vas, Mangán, Magnézium, Kalcium.

Mik azok a poliszacharidok?
A poliszacharidok gombák egyik legerősebb és legismertebb hatóanyagai, hosszú szénláncú szénhidrátok, amelyek különböző monoszacharidokból állnak. A poliszacharidok nagy része a gombák sejtfalából származó kitin mátrixba ágyazódik be. Az extra finomra őrölt gombapor forró vízben történő áztatása növeli a forró vízben oldódó, immunmoduláló poliszacharidok biohasznosulását.

Valójában a gombák poliszacharidjai olyan erős bioaktív anyagok, amely arra késztette az egészségügyi szakértőket, hogy a gombára, mint gyógyászati ​​előnyökkel is bíró táplálékra összpontosítsanak.

A poliszacharidok tudományos háttere:
A poliszacharidok a legelérhetőbb természetes biopolimerek, változatos fizikai és kémiai tulajdonságokkal, amelyek ígéretes jelöltté teszik őket számos orvosbiológiai területen. A poliszacharidok biokativitásának alapos vizsgálata és tisztázása kulcsfontosságú ahhoz, hogy nagyobb betekintést nyerjünk lehetséges hatásainak pontos mechanizmusaiba és teljes mértékben feltárjuk jövőbeni alkalmazásukat. Az elmúlt évtizedek során a poliszacharidok nagy figyelmet keltettek és a hagyományos terápia egyik leghatásosabb alternatívájának tekinthetők.

Számos tanulmányban vizsgálták már, hogy a poliszacharidok milyen hatással lehetnek az alábbi területekre: (Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7838237/ )

Emésztőrendszer/bélflóra
Az anyagcsere és a szív egészsége
Immunrendszer
Energia- és hangulat
Idegrendszer
Gyulladásos folyamatok, daganat
A chaga gomba lehetséges mellékhatásai
Mint minden étrend-kiegészítő esetében, a gombakivonatok használata előtt is fontos, hogy kikérjük orvosunk személyre szabott tanácsát. Például 2-es típusú cukorbetegség vagy vérhígító gyógyszer szedése esetén, vagy ha közelgő műtét vagy beavatkozás előtt állunk, mivel a chaga gomba olyan fehérjét tartalmaz, amely megakadályozhatja a véralvadást, mindenképpen kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát.
Adatok
Cikkszám
usam25