USA medical Süngomba kapszula acerola kivonattal ORGANIC LION’S MANE – 60 db

USA medical Süngomba kapszula acerola kivonattal ORGANIC LION’S MANE – 60 db
USA medical Süngomba kapszula acerola kivonattal ORGANIC LION’S MANE – 60 db
Ellenőrzött minőségű, kiválóan hasznosuló, „12:1” arányú organikus „Lion’s mane” süngomba kivonat kapszula, több mint 30% poliszacharid tartalommal, acerola kivonattal kombinálva a még eredményesebb felszívódásért!
Bővebben
Raktáron :  1 db
6 900 Ft
Részletek
Csak a gomba legjava! Az USA medical ORGANIC LION’S MANE kapszulánk organikus süngomba kivonatot tartalmaz, mely több, mint 30% poliszacharidra standardizált! Az extra felszívódás érdekében pedig értékes acerola kivonattal egészítettük ki!


Termékünk megalkotásánál nagy hangsúlyt fordítottunk arra, hogy kizárólag a gomba értékes kivonatát használjuk a gomba-por helyett, ezáltal tiszta és kiváló minőségű étrend-kiegészítőt biztosíthatunk azok számára, akik a gomba valódi esszenciáját keresik, mely koncentráltan tartalmazza a poliszacharid hatóanyagokat!Miért teljesen más az USA medical ORGANIC LION’S MANE süngomba kivonat kapszulánk más gomba-termékekhez képest? Mert:


csak a gomba legjavát tartalmazza! “12:1” arányú kivonat, koncentrált hatóanyag tartalommal!
a porhoz képest a kivonat körülbelül 10-szeres poliszacharid koncentrációval rendelkezik
ez nem por, hanem tömény kivonat, több mint 30% poliszacharid tartalommal!
kizárólag organikus termesztésből származó bio-gomba felhasználásával készül, melyet a németországi LACON Gmbh ellenőriz és tanúsít
extra finom őrlés a hatóanyagok felszabadításáért és ezáltal a kiváló felszívódásért
a legkíméletesebb előállítással készül: a kivonatot a gombaporból kizárólag forró vizes kivonással nyerik, alkohol felhasználása nélkül
a hozzáadott acerolával még hatékonyabbá tettük, hiszen kivonata segíti a poliszacharidok erőteljesebb felszívódását, ráadásul így nincs szükség külön acerola készítményt alkalmazni a gomba kapszula mellé!
egyáltalán nem tartalmaz gabonát és tiltott micéliumot, kizárólag a leporított gomba termőtestből készül a kivonat


Sajnos sok olyan gombapor termékkel találkozhatunk, amelyek a gomba termőtest helyett micéliumot („gyökér” szerkezetet) tartalmaznak. Ráadásul ezek a termékek főként azt a gabonát tartalmazzák, amelyen a micélium nő. Ez egy felesleges töltőanyag, mely alacsony hatóanyag tartalommal rendelkezik.

Hogyan készül az USA medical organikus gomba kivonat? Gondos betakarítás, kíméletes feldolgozás!
A fontos poliszacharidok megőrzése érdekében a gombákat közvetlenül a gondos betakarítás után fajtától és állapottól függően különböző módon szárítják: részben napon szárítással, érzékenyebb gombák esetében hagyományos szárítási rendszerben. Az üzemekben a nemesítéshez használt fát tüzelőanyagként, a hamut pedig a szántóföldeken trágyaként használják fel. Az anyagok szinte teljes feldolgozása és újrahasznosítása a fenntarthatóság szempontjából is fontos célkitűzés volt.

A szárítási fázis befejeztével a gyógygombák termőtestét megőrlik. Az őrlési folyamatok a gomba típusától függően is eltérőek. Egyes gombafajták természetükből adódóan durva őrléssel vagy több őrlési lépéssel előkezelést igényelnek a kívánt finomság elérése érdekében.

Az extrakciós folyamat

A rendkívül finom port a különösen hatékony „shellbroken” eljárással nyerik, melynek során a gombák sejtfalát feltörik. A feldolgozás után porunk szemcsemérete 0,125 mm-nél kisebb, ezért kiemelkedően jó minőségű és biológiailag hasznosítható.

Ennek a finom őrlésnek köszönhetően az összetevők különösen jól felszívódhatnak a szervezetben. A durva por és őrlemény aligha alkalmas étrend-kiegészítő bevitelre, mivel az összetevőket ebben a formában szervezetünk nehezen tudja hasznosítani. A zúzott gyógygombából például teákat készíthetünk. Az extrakció, amely forró víz segítségével történik, biztosítja a fontos összetevők biológiai hozzáférhetővé tételét a gombakivonatból. Az ezt követő szűrés és centrifugálás során a rostok és más vízben oldhatatlan anyagok elvesznek. 100 kg felhasznált szárított gombából csak 6-20 kg kivonat marad a kivonás után gombafajtától függően.

A kivonatok alapját képező gombaporok poliszacharidokat is tartalmaznak. Ezeknek a fontos anyagoknak azonban mind mennyisége, mind biológiai hasznosulása alacsonyabb a kivonatokhoz képest. A teákhoz használt gombaporokat az általános összetétel, a tápanyagok sokfélesége teszi olyan érdekessé.

A kivonatok esetében a hangsúly a magas poliszacharid tartalmon van. A bonyolult és hosszadalmas extrakciós folyamat során a poliszacharidok felszabadulnak a gombák sejtfalából, így azok biológiailag hozzáférhetővé válnak. A poliszacharidok közé tartoznak például a béta-D-glükánok is, amelyek más poliszacharidokhoz hasonlóan számos nemzetközi tanulmány középpontjában állnak.Ismerd meg jobban a “lion’s mane” süngombát!
A Lion’S Mane, vagy magyar ismert nevén süngomba (Hericium erinaceus) egy nagy, fehér gomba, amely oroszlánsörényre, vagy éppen egy sündisznóra emlékeztet (innen ered a név). Általában úgy néz ki, mint egy fehér pom-pom. A süngomba íze sokak szerint hasonlít a tenger gyümölcseihez és nyersen, szárítva vagy főzve is fogyasztják. Kulináris, valamint gyógyászati ​​felhasználású. E gombák iránti kereslet gyorsan növekszik, mivel számos alkalmazási területe van az élelmiszer-, gyógyszer- és kozmetikai iparban.

A süngombát széles körben használják táplálékforrásként és gyógynövényként számos ázsiai országban, pl. Koreában, Japánban, Indiában és Kínában. Az elmúlt 10 évben ez a gyógygomba jelentős figyelmet keltett a neurodegeneratív betegségekben rejlő potenciális terápiás képességei miatt.

Keleten a gombák iránti tisztelet sok évszázadra nyúlik vissza, a „szellemnövényeknek” nevezett gombákról azt hitték, hogy hosszú életet és spirituális hatást biztosítanak. A Journal of Restorative Medicine című folyóiratban megjelent kutatás szerint a kínai és japán orvosi rendszerekben a süngombát hagyományosan a bél táplálására, a lép megerősítésére és rákellenes szerként is használták. A hagyományos orvoslás szerint öt belső szervünk – a tüdő, a szív, a lép, a vese és a máj – számára tápláló és elősegíti a jó emésztést, az erőt és az általános életerőt.

Manapság az süngomba megtalálható az élelmiszerboltokban, éttermekben, a speciális bio-boltokban és még a legnépszerűbb kávéfajtákban is felfedezhetjük összetevőként. Az süngombát porított formában hozzáadhatjuk a reggeli kávéhoz, vagy kivonatként kapszulákban.

A kutatások azt mutatják, hogy a süngomba számos, egészségre jótékonyan ható összetevőt tartalmaz.

Például egy bizonyos típusú szénhidrátban, az oligoszacharidokban gazdag, amelyek számos kritikus biológiai funkcióval rendelkeznek, beleértve az antioxidáns hatásokat. Immunstimuláló funkciókat is mutatnak, amelyek mindegyike csökkenti az ilyen állapotok gyulladásos kicsapódását. A különféle gombafajták antioxidáns tulajdonságainak megértésére végzett kutatások azt találták, hogy a süngomba a negyedik legerősebb antioxidáns aktivitást mutatja.

Az életkor előrehaladtával az agy kapcsolatteremtő képessége csökken, továbbá az új agysejtek, úgynevezett neuronok képzésére való képessége is csökken, ez pedig az idős emberek mentális működésének romlásához, demenciához vezet. Tanulmányok kimutatták, hogy a süngomba jó forrása a hericenonoknak és az erinacinoknak, annak a két vegyi anyagnak, amelyek felgyorsítják az agysejtek növekedését.

A süngomba emellett nagyon jó forrása a neurotróf vegyületeknek, a biomolekulák családjának (amelyek többsége fehérje alapú), amelyek elősegítik az új és érett neuronok növekedését, túlélését és számos élettani funkcióját. Ezek a neurotróf vegyületek pozitív hatással vannak az emberi idegsejtekre, amelyek segíthetnek számos neurodegeneratív állapot leküzdésében, mint például: Parkinson kór, Huntington-kór, Alzheimer-kór, Prion betegség.

A süngomba hatását vizsgálták még depressziós és szorongásos esetekben is, ahol a csoport egyik fele placebót, a másik fél süngomba kivonatot kapott. Azonban további kutatásokat kell végezni a süngomba szorongásra és depresszióra gyakorolt ​​hatásának meghatározására. Mivel nem sok tanulmányt végeztek a süngomba előnyeinek meghatározására, nem sok információ áll rendelkezésre az ajánlott adagolásról.

A lion’s mane gomba tápanyagtartalma
Mindenekelőtt a poliszacharidok, mint a béta-glükánok és a különféle ásványi anyagok, mint a kálium, nátrium és mangán teszik kedveltté a süngombát a kiegyensúlyozott étrend kiegészítőjeként.

A süngomba is nagyon tápláló és vitaminokban (tiaminban, riboflavinban és niacinban) gazdag. Ezenkívül jó forrása az olyan alapvető ásványi anyagoknak, mint a mangán, a cink és a kálium.

Mik azok a poliszacharidok?
A poliszacharidok a gombák egyik legerősebb és legismertebb hatóanyagai, hosszú szénláncú szénhidrátok, amelyek különböző mono-szacharidokból állnak. A poliszacharidok nagy része a gombák sejtfalából származó kitin mátrixba ágyazódik be. Az extra finomra őrült gombapor forró vízben történő áztatása növeli a forró vízben oldódó, immunmoduláló poliszacharidok biohasznosulását.

Valójában a gombák poliszacharidjai olyan erős bioaktív anyagok, amely arra késztette az egészségügyi szakértőket, hogy a gombára, mint gyógyászati ​​előnyökkel is bíró táplálékra összpontosítsanak.

A poliszacharidok tudományos háttere:
A poliszacharidok a legelérhetőbb természetes biopolimerek, változatos fizikai és kémiai tulajdonságokkal, amelyek ígéretes jelöltté teszik őket számos orvosbiológiai területen. A poliszacharidok biokativitásának alapos vizsgálata és tisztázása kulcsfontosságú ahhoz, hogy nagyobb betekintést nyerjünk lehetséges hatásainak pontos mechanizmusaiba és teljes mértékben feltárjuk jövőbeni alkalmazásukat. Az elmúlt évtizedek során a poliszacharidok nagy figyelmet keltettek és a hagyományos terápia egyik leghatásosabb alternatívájának tekinthetők.

Számos tanulmányban vizsgálták már, hogy a poliszacharidok milyen hatással lehetnek az alábbi területekre: (Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7838237/ )

Emésztőrendszer/bélflóra
Az anyagcsere és a szív egészsége
Immunrendszer
Energia- és hangulat
Idegrendszer
Gyulladásos folyamatok, daganat


A “lion’s mane” süngomba lehetséges mellékhatásai
Mint minden étrend-kiegészítő esetében, a gombakivonatok használata előtt is fontos, hogy kikérjük orvosunk személyre szabott tanácsát, például gyógyszerek szedése esetén, vagy ha közelgő műtét vagy beavatkozás előtt állunk. Ha a kórtörténetben allergia, asztma vagy bármilyen más egészségügyi állapot szerepel, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy biztonságos-e az süngomba bármilyen formában fogyasztása – ételben vagy étrend-kiegészítőként.
Adatok
Cikkszám
usam26