Netamin Vércukor-ŐR kapszula

Netamin Vércukor-ŐR kapszula
Netamin Vércukor-ŐR kapszula
  • A kiegyensúlyozott vércukorszint természetes támogatója
  • Komplex készítmény összesen 13 hatóanyaggal!
  • Króm, fahéj, görögszéna, magnézium, vitaminok, inulin rost + további 5-féle gyógynövény
  • A króm és a görögszéna hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához
  • A króm és a biotin hozzájárul a makrotápanyagok (szénhidrátok, zsírok, fehérjék) normál anyagcseréjéhez
  • A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban
Bővebben
Raktáron :  1 db
5 190 Ft
Részletek

A Netamin Vércukor-ŐR kapszula egy inulint, fahéj-és egyéb gyógynövény kivonatokat, vitaminokat, magnéziumot és krómot tartalmazó étrend-kiegészítő. Hatóanyagai segítenek a vércukorszint normalizálásában, és az inzulinérzékenység javításában. Hasznos lehet a prediabétesz, a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia megelőzése, illetve kiegészítő kezelése esetén.

2-es típusú cukorbetegség: komolyan kell venni

A cukorbetegség (diabetes mellitus) korunk népbetegsége lett: ma Magyarországon minden 12 ember közül egy cukorbeteg, illetve kóros a cukoranyagcseréje. Az összes cukorbeteg közül 90%-ot tesznek ki az 2-es típusúak. 2-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet inzulintermelése és felhasználása elégtelenné válik. A 2-es típusú cukorbetegség leggyakoribb jelei:

  • Állandó szomjúságérzet és gyakori vizelés
  • Fáradékonyság
  • Fokozott éhségérzet
  • Homályos látás
  • Bőrviszketés
  • Lassan gyógyuló sebek és gyakori fertőzések

A cukorbetegség szív- és érrendszeri betegségeket, idegkárosodást, vesebetegséget, szemkárosodást, lábkárosodást, bőr- és szájbetegségeket, csontritkulást okozhat. Szakértői vélemények alapján azonban kijelenthetjük: a 2-es típusú cukorbetegség életmódbeli változtatásokkal megelőzhető, kontrollálható, sőt, akár visszafordítható!1-2

Az életmód és a természetes gyógymódok szerepe

A 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának okai között elsődleges az elhízás, illetve az inzulinrezisztencia, amely lényegében a cukorbetegség előszobája (prediabétesz): ilyenkor a vércukorszint már magasabb a normálisnál, de még nem érte el azt a szintet, hogy cukorbetegségről beszéljünk. A jó hír, hogy egészséges életmódbeli változtatásokkal a vércukorszint visszaállhat a normális értékre, illetve igen jól kordában tartható a már kialakult 2-es típusú cukorbetegség esetén.

  • Az egészséges testsúly fenntartásával (a 2-es típusú cukorbetegek 80%-a túlsúlyos!)
  • Rendszeres testmozgással (heti legalább 150 perc közepes intenzitású kardióedzés, úgy elosztva, hogy ne teljen el két napnál több mozgás nélkül, továbbá izomerősítő edzés is végezhető heti 2-3 alkalommal)
  • Egészséges táplálkozással (40% szénhidrát, 20-30% fehérje, 30-35% zsír – napi többszöri zöldség- és gyümölcs fogyasztása a megfelelő rostbevitel érdekében)
  • Rendszeres, jó éjszakai alvással (legalább 7 óra, bizonyítottan csökkenti az inzulinrezisztenciát)
  • Természetes hatóanyagokkal (vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények), melyeket megtalálhatsz a Netamin Vércukor-ŐR kapszulában!

A Netamin Vércukor-ŐR kapszula olyan készítmény, melyet speciálisan az egészséges vércukorszint fenntartásáért fejlesztettünk ki. Tudományosan igazolt hatású összetevők sorát tartalmazza, melyek sokoldalúan segítik azt, hogy az étrend- és életmódbeli változtatások célt érjenek, vércukorszinted kiegyensúlyozott legyen – Te pedig egészséges és boldog életet élhess! A Netamin Vércukor-ŐR kapszula aktív hatóanyagait gondos kutatómunka után válogattuk össze, szem előtt tartva a természetességet és a hatékonyságot.

Ismerd meg a Netamin Vércukor-ŐR kapszulában található hatóanyagokat:

Króm: fontos nyomelem, mely hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. Kutatások megállapították, hogy a króm csökkentheti az inzulinrezisztenciát, jótékony hatással lehet a vércukorkontrollra 2-es típusú cukorbetegség esetén és segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.3-5 Mindezen célokra a Vércukor-ŐR kapszulában is megtalálható forma, a króm-pikolinát a legalkalmasabb.6 

Fahéj: A fahéj nem csak fűszerként népszerű, közismert arról is, hogy hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához. Hogyan képes ezt elérni? Először is, kimutatták, hogy a fahéj csökkenti az étkezés után a véráramba jutó glükóz mennyiségét, ugyanis lassítja a szénhidrátok lebomlását.7 Másodszor, a fahéjban található egy vegyület, ami inzulinszerű hatással bír a sejtekre, így nagymértékben javítja azok cukorfelvételét.8 Számos, embereken végzett kutatás igazolta a fahéj cukorbetegség esetén fellépő hatását, ezek alapján az éhgyomri vércukorszintet 10-29%-kal képes csökkenteni.9-11 

Inulin: Az inulin egy vízben oldódó növényi rost. A vízben oldódó rostokról köztudott, hogy emésztés során felszívják és megtartják a vizet, így zselészerű anyagot képeznek a gyomorban és a bélben, lassítják az emésztést, aminek következtében képesek stabilizálni a vércukorszintet. Az inulin több tanulmány szerint is javíthatja a vércukorkontrollt diabéteszes és prediabéteszes állapotokban.12-15 

D-vitamin: Mindenki tudja, hogy a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez. Az elmúlt 10-15 év kutatásai azonban teljesen új megvilágításba helyezték a D-vitamint; többek között felfedezték, hogy a D-vitamin hiány akár 5-szörösére emelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát!16 Alacsony D-vitamin szint figyelhető meg az elhízott egyéneknél is,17 az alacsony D-vitamin szintet összefüggésbe hozták a magasabb vércukorszinttel prediabétesz és 2-es típusú diabétesz esetén is, illetve feltételezik, hogy a D-vitamin pótlás javíthatja a vércukorszintet és inzulinérzékenységet, segíthet megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget.18-20 

Folsav: A folsav, vagyis a B9-vitamin elengedhetetlen az egészséges élethez: pl. hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, segít csökkenteni a fáradtság és kimerültség érzését. Az utóbbi évek vizsgálatai alapján a folsav homocisztein-csökkentő hatása révén segítheti a vércukorkontrollt a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők körében.21 

Biotin: A biotin részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, kedvező hatással van a cukoranyagcserére, növeli a sejtek inzulinérzékenységét. Több tanulmány is hasznosnak találta a biotin és krómium-pikolinát kombinációját a cukorbetegség kiegészítő kezelésében, mivel együttesen segíthetnek a vércukorszint stabilizálásában.22-24 

Magnézium: A magnézium az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, csaknem 300 enzim működését szabályozza. Többek között hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál izomműködéshez. Kutatásokból kiderült, hogy magnéziumpótlással csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kockázata, és a magnézium hasznos a betegség kezelésében is, ugyanis segíthet javítani a sejtek inzulinérzékenységét.25

 Görögszéna kivonat: A görögszéna egy gyógynövény, amit Ázsiában széles körben használnak fűszerként, valamint tradicionálisan kifejezetten cukorbetegség esetén. Egy 2014-es elemző tanulmány az addig elvégzett klinikai vizsgálatok alapján hatásosnak találta a görögszénát a cukorbetegek vércukorkontrolljában.26 2017-ben egy újabb tanulmány erősítette meg a görögszéna antidiabetikus hatását.27 

Szegfűszeg kivonat: A szegfűszeg egy antioxidánsokban gazdag fűszernövény, ami az egészségre jótékony hatással bírhat. Tradicionális gyógynövényként használják a cukorbetegség kezelésében. Hatékonyságát egyelőre állatkísérlet segítségével sikerült igazolni, melyben szignifikánsan csökkentette a vércukor szintjét.28 

Máriatövis kivonat: Kutatók felfedezték, hogy a máriatövisben található egy vegyület, amely egyes cukorbetegség kezelésére használt gyógyszerekhez hasonló hatást fejthet ki. Ez a természetes vegyület javíthatja az inzulinérzékenységet és csökkentheti a vércukrot.29 Egy 2016-ban közzétett szisztematikus áttekintő tanulmány szerint a rendszeresen máriatövist szedő embereknél az éhgyomri vércukorszint és a vércukorkontrollt mérő HbA1c-szint egyaránt jelentősen csökkent.30 

Aloe vera kivonat: Az aloe vera alkalmazása a gyógyászatban évezredekre nyúlik vissza. Tradicionális gyógymódként szerte a világban használják cukorbetegségre, például Latin Amerikában vagy az Arab-félszigeten.31 Az eddigi tudományos vizsgálatok biztatóak ezen a téren: egy 2016-os szisztematikus áttekintés és meta-analízis szerint az aloe vera jótékony hatással lehet a vércukorkontrollra prediabétesz és 2-es típusú diabétesz esetén.32 Az aloe vera képes lehet a sejtek inzulinérzékenységét fokozni, ami a vércukor- és inzulinszint, az inzulinrezisztencia, a testsúly, illetve testzsír csökkenéséhez vezet.33 

Keserűfű kivonat: Az ártéri japánkeserűfű gyökér (Polygonum cuspidatum) antioxidáns tulajdonságának köszönhetően hozzájárulhat a szabad gyökökkel szembeni védelemhez,34 a benne található rezveratrol segíthet a szív- és érrendszer egészséges működésében. A keserűfűt széles körben használják antidiabetikus hatású gyógynövényként a tradicionális kínai gyógyászatban.35 

Olajfalevél kivonat: Az olajfalevél kivonat nagyon ígéretes szernek tűnik, ugyanis több mechanizmus révén is segíthet a vércukorszint csökkentésében. Egyrészt lelassíthatja a keményítők egyszerű cukrokká történő átalakulását, ezen cukrok belekből történő felszívódását, illetve növeli a szövetek glükóz felvételét a vérből.36-37 Másrészt antioxidáns tulajdonságai révén megóvhat a glikáció (glükóz és fehérjék összekapcsolódása) során képződő szabad gyökök káros hatásától.38-39 Embereken végzett kutatások szerint az olajfalevél kivonat jelentősen javíthatja az inzulinérzékenységet túlsúlyos emberekben,40 illetve csökkentheti a hosszú távú vércukorszintet 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők esetében.41

Adatok
Cikkszám
netaminvercukoror