Javallat Echinacea (bíbor kasvirág) Herba

Javallat Echinacea (bíbor kasvirág) Herba
Javallat Echinacea (bíbor kasvirág) Herba
Az Echinacea (bíbor kasvirág) herba egészségügyi hatásai:

1. Támogatja az immunrendszer egészségét és a szervezet természetes védekezőképességét.

2. Hozzájárul a felső légutak (garat, torok, szájüreg) egészségéhez.*
Bővebben
Raktáron :  1 db
1 990 Ft
Részletek
1. AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGÉT ÉS A SZERVEZET TERMÉSZETES VÉDEKEZŐ-KÉPESSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
Számos kutatás igazolja, hogy a kasvirág-kivonatok képesek megelőzni a megfázás kialakulását és lerövidíteni a gyógyulás idejét. Az időben megkezdett kezelés gyorsítja a megbetegedés lefolyását, a tünetek enyhébbek lesznek.
A bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) kivonataival több tucat klinikai vizsgálatot végeztek. Egy 2006-ban készült, 234 db kasvirággal foglalkozó vizsgálatát eredményét összegző tanulmány szerint azoknál, akik kasvirág-kivonatot szedtek, 55 százalékkal kisebb eséllyel alakultak ki megfázás tünetei, mint azoknál, akik placebót kaptak. (Dr. Schoop és munkatársai kutatása)
A bíbor kasvirágban lévő hatóanyagok együttesen akadályozzák a megfázás kialakulását.
Több kutatás igazolta a kasvirág antibakteriális hatását. (Dr. Steinmuller és munkatársai kutatása, Dr. Bensch és munkatársai kutatása, Dr. Sharma és munkatársai kutatása)
Hatóanyagai közül az alkil-amidok igazoltan gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. (Dr. Hou és munkatársai kutatása, Dr. Dall'Acqua és munkatársai kutatása).
A kasvirág-kivonat képes volt gátolni az influenza vírust, valamint a herpes simplex vírusokat is. (Dr. Wacker és munkatársa kutatása, Dr. Thomson kutatása)
Számos kutatás igazolta, hogy a kasvirág-kivonatok képesek voltak mind specifikus, mind a nem specifikus immunválasz kiváltására. A kasvirág-kivonat fokozta a makrofágok szaporodását és működését (Dr. Luettig és munkatársai kutatása, Dr. Barrett kutatása), egyúttal növelte a T-limfociták, a neutrofil falósejtek és a természetes ölősejtek számát a szervezetben. (Dr. Di Pierro és munkatársai kutatása)

2. A FELSŐ LÉGUTAK (GARAT, TOROK, SZÁJÜREG) EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA*
A felső légutakra gyakorolt kedvező élettani hatása főképp a bíbor kasvirág poliszacharid-tartalmára vezethető vissza, amely bevonja a gyulladt nyálkahártyát, azon védőréteget képez. Eközben a benne lévő baktérium-, vírus-, és gombaellenes anyagok meggátolják a gyulladt terület felülfertőződését. A kasvirágban található gyulladáscsökkentő anyagok mérséklik a felső légutak gyulladását is, az immunstimuláns anyagok pedig fokozott immunválaszt váltanak ki ezen a területen. (Dr. Sperber és munkatársai kutatása, Dr. Turner és munkatársai kutatása)
Adatok
Cikkszám
javallat67