Javallat Golgotavirág

Javallat Golgotavirág
Javallat Golgotavirág
1. Hozzájárul a nyugodt közérzet fenntartásához, a fizikai és szellemi jóléthez.

2. Elősegíti a pihentető alvást.
Bővebben
Raktáron :  1 db
2 590 Ft
Részletek
1. A NYUGODT KÖZÉRZETET ÉS A FIZIKAI, SZELLEMI JÓLÉTET TÁMOGATÓ HATÁSA
A golgotavirág kutatások szerint javítja a szorongás tüneteit. A gyógynövény önmagában és gyógyszerrel együtt kombinálva is hatásosnak bizonyult a feszélyezettség és ingerlékenység csökkentésében. Egy klinikai vizsgálatban fogászati műtét előtt álló résztvevőkkel végeztek kísérletet. A golgotavirág 500-600 mg-os dózisban szignifikánsan csökkentette a műtét előtti szorongást (Cunha, Christoffoli). Műtétek előtti hatását több kutatásban is vizsgálták szintén pozitív eredményekkel, ráadásul álmosító hatás és a koordinációs képességek romlása nélkül (Movafegh).


Egy másik vizsgálatban a golgotavirág nyugtató hatását vizsgálták egy szintetikus szorongásgátló (oxazepam) hatásával szemben. Az eredmények ígéretesek voltak, mivel a golgotavirág hasonlóan jól csökkentette a szorongást, illetve alkalmazása során kevesebb, a munkavégzés teljesítményét negatívan befolyásoló mellékhatás jelentkezett, mint a gyógyszerkészítmény esetében (Akhondzadeh). A nyugtató hatásért felelősnek tartott összetevői többek között az izovitexin, a benzoflavon és a krazon. A hatásmechanizmus nem feltárt egyértelműen, de egyes kutatások szerint a golgotavirág egyes összetevői a GABA-receptorokhoz kötődnek, így váltva ki nyugtató hatást (Appel).

2. A PIHENTETŐ ALVÁST ELŐSEGÍTŐ HATÁSA
A golgotavirág hozzájárulhat a pihentető alváshoz is. Egy klinikai vizsgálat résztvevői lefekvés előtt golgotavirágból készült teát fogyasztottak egy héten keresztül. Az eredmények pozitívak voltak, a résztvevők alvásminősége meglátásuk szerint javult (Ngan). Valeriánával és komlóval kombinálva pedig hasonlóan hatásosnak bizonyult, mint a szintetikus altatószerek
Adatok
Cikkszám
javallat79