Javallat Pásztortáska

Javallat Pásztortáska
Javallat Pásztortáska
Hozzájárul a menstruáció előtti és alatti jó közérzethez.
Bővebben
Raktáron :  2 db
2 190 Ft
Részletek
A MENSTRUÁCIÓ ELŐTTI ÉS ALATTI JÓ KÖZÉRZETET ELŐSEGÍTŐ HATÁSA
A menstruáció előtti tünetek csökkentésére már régóta alkalmazzák a népgyógyászatban. Ezt a hatást erősíti meg az kutatás is, amelyben megállapították, hogy a pásztortáskából készült kivonat fokozza a méh-összehúzódást (Shipochliev).
A menstruáció előtti jó közérzethez hozzájárulhat a pásztortáska gyulladáscsökkentő hatása, amelyet egy másik vizsgálatban igazoltak (Kuroda).
Az erős menstruációs vérzés nemcsak a nők komfortérzetét csökkenti, de a vashiányos vérszegénység okozója is lehet. Emiatt vizsgálták egy teheráni orvosi egyetemen a pásztortáska népgyógyászatban megfigyelt vérzéscsillapító hatását 84 erős menstruációs vérzéssel küzdő nőn. A kísérletben részt vevőket két csoportra osztották, az egyik felük 12 óránként pásztortáskát tartalmazó kapszulát, a másik pedig placebót, vagyis hatóanyag nélküli készítményt kapott. Mindkét csoport emellett fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszert (mefenaminsavat) is kapott. A kezelés a menstruáció első napjától annak végéig tartott, két egymást követő ciklusban. A vizsgálatban a kontrollcsoporttal összehasonlítva a pásztortáskakivonat hatásosabban csökkentette a menstruációs vérzést. (Naafe)
Adatok
Cikkszám
javallat71