Natur Tanya® Fermentált Béta-Glükán 30db

Natur Tanya® Fermentált Béta-Glükán 30db
Natur Tanya® Fermentált Béta-Glükán 30db
Autoimmun betegségek, vírusos és bakteriális fertőzések, gyulladások 30X
Bővebben
Raktáron :  2 db
2 890 Ft
Részletek
100-150 éve még nagy mennyiségű béta-glükán került a szervezetbe főként zöldégekből, gyümölcsökből. A mai élelmeink gombaölőszerekkel kezeltek és sterilizáltak, így eltűnt a béta-glükán az asztalról. A hiányra a szervezet reakciója: romló ellenálló képesség a fertőzésekre, több allergiás reakció, több gyomor, bélrendszeri gyulladás és autoimmun megbetegedés.  
Az immunrendszer ismeri az élesztő béta-glükánt  
Amikor még nem használt az ember ennyi vegyszert és gombaölőszert a magasabb terméshozam érdekében, ételeink élesztőgombákkal, gombákkal és penészgombákkal volt szennyezett.
Pont ezért szervezetünk nagyon jól ismeri az élesztőgombák sejtfalaiban levő 1,3/1,6 típusú béta-glükánokat. Glükán receptorok találhatók az immunsejteken, mind a veleszületett (ősi), mind az adaptív immunválaszra hatnak.
8 ok a sörélesztő béta-glükánok mellett

fokozzák az immunsejtek aktivitását a szervezetben a kórokozó vírusokkal és baktériumokkal szemben
bizonyítottan csökkentik a bakteriális és vírusos légúti fertőzések visszatérését és tüneteik súlyosságát
segítik a bélmikrobiom felépítését, a jó bélbaktérium fajok szaporodását és a kórokozó fajok kiszorítását (prebiotikus rostok)
kiegészítik az autoimmun terápiákat (pl. Crohn, colitis ulcerosa, Reumatoid arthritis (ízületi gyulladás))
áteresztő bél szindróma esetén (ami minden autoimmun és krónikus gyulladásos betegség hátterében megtalálható)
csökkentik az allergiás (Allergiás rhinitis (szénanátha)) tüneteket és gyulladásokat az immunrendszer túlzott reakcióban
javítják a stressztűrő képességet, ami nagyon fontos az immunrendszer egészséges válaszaihoz (az adaptogének csoportjába tartoznak)
rákprevenciós tápanyagok (stimulálják a daganatokhoz és vírusokhoz kötődő és azok elpusztítására vegyi anyagokat felszabadító fehérvérsejteket (limfocitákat).)

Mik azok a béta-glükánok?
Béta-glükánok sokféle forrásból származnak, mint gabonafélék, hínár, gomba vagy élesztő. Ezek aktivitása azonban jelentősen eltér. Más kötésekkel rendelkeznek, más a tisztasági szint, az oldhatóság, a molekulatömeg, a harmadlagos szerkezet, az elágazás mértéke, a polimer töltés...
Miért fontos, hogy védjegyezett legyen a sörélesztő béta-glükán, amit fogyasztunk?
A legtöbbet kutatott és bizonyítottan immunmoduláló tulajdonságokkal rendelkező béta-glükánokat a sörélesztő sejtfala szolgáltatja. Csak védjegyzett alapanyagot érdemes választani, mert az garantálja; 1. a nagy tisztaságot, 2. az oldhatatlanságát 3. a standardizált béta-1,3/1,6-glükánok jelenlétét.
Béta-glükánok sörélesztő sejtfalból
A sörélesztőből származó béta-glükánok, adaptogén tulajdonságú, prebiotikus rostok, amit a bélnyálkahártyában lévő immunsejtek felismernek. Ez segíti a behatoló kórokozókkal szembeni védelmet és fontos immunmoduláló hatást indukál.
A béta-glükánok hatással vannak a homeosztázisra, az immunrendszerre és a vele kapcsolatban álló szervrendszerekre (idegrendszer, hormonrendszer). Hiányuk immunfunkciók csökkenésével (gyenge immunitás) vagy zavarával (autoimmun panaszok, allergiák) hozható kapcsolatba. 
Immuntámogatás sörélesztő béta-glükánnal  
Nagyon sok kutatás foglalkozik a folyamatosan növekvő civilizációs egészségügyi panaszokkal, mint amilyenek az allergiák, az élelmiszer érzékenységek, a gyenge immunitás vagy az autoimmun megbetegedések. 
Ezek a panaszok és betegségek egyértelműen kapcsolatba hozhatók azzal, hogy egyre kisebb területen, egyre több élelmiszert termelünk, a beltartalmi és biológiai értékek rovására, melynek egyik ilyen áldozata a beta-glükán. Emellett ott van még a megnövekedett stressz, a környezeti mérgek mennyisége, és az antibiotikumokkal való visszaéléssel. 
A gombaölő szerek által elveszett béta-glükánokról és azok fontosságáról már több, mint 6,000 kutatást találunk. Ezek bizonyítják a prebiotikus sörélesztő béta-glükán immunmoduláló tulajdonságait. Az adaptogének csoportjába tartozó hatóanyag kiegyensúlyozza az immunrendszert, támogatja a mikrobiomot, segít a vírusok, baktériumok elleni védekezésben és a gyulladások visszaszorításában. 
Béta-glükán érdekességek

A lisztérzékenyek 80%-a nem érzékeny a zabra, bár az nem gliadinmentes, viszont gazdag béta-glükánokban
A gomba ma nem támadja meg a terményt, de megnöveli lektin termelésünket. A lektinek gyengítik a mikrobiomot és ha kikerülnek a belekből autoimmun- és áteresztő bélszindróma betegségek kiváltói

Az élesztőből izolált béta glükánok hatására a hámsejtek áteresztőképessége csökken az emésztőrendszerben, ezt a folyamatot a hozzáadott cink is segíti
A béta-glükánok szinergiában hatnak a C-vitaminnal a fertőzésekre adott immunválasz fokozásában Mikor ajánlott sörélesztő béta-glükánokkal dúsítani az étrendet? 

Vírusos és bakteriális légúti fertőzések és a megfázás idején
Iskolakezdés, óvodakezdés, közösségi fertőzéseinek gyakorisága ellen

Minden olyan betegség és panasz, ami gyulladásokkal jár (elhízás, inzulinrezisztencia, autoimmun betegségek)
Krónikus stressznek kitett személyeknek pl., környezeti stressz (UV, cigaretta, alkohol), személyes stressz (aggódás, félelem), szociális stressz (traumák, gyász)• NAGY TISZTASÁGÚ, VÉDJEGYZETT BÉTA-GLÜKÁNOK
• FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
• MÁR 3 ÉVES KORTÓL
• VEGÁN, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA 
OGYÉI ny.sz: 27736/2021
Adatok
Cikkszám
5999565081782