Natur Tanya® OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában 60db

Natur Tanya® OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában 60db
Natur Tanya® OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában 60db
Natur Tanya® OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában 60db
Natur Tanya® OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában 60db
Natur Tanya® OMEGA-3 TG - Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalom, triglicerid formában 60db
Raktáron :  3 db
11 990 Ft
Részletek
Vadvízi halolaj, 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalommal, triglicerid formában. Termékünket úgy fejlesztettük ki, hogy nagy mennyiségben tartalmazza az aktív hatóanyagokat 75%-os Omega-3 zsírsav tartalommal, természetes triglicerid formában. Az általunk felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. A Natur Tanya® OMEGA-3 TG fogyasztása kifejezetten ajánlott fogyókúrázóknak, sportolóknak, kisbabát tervező hölgyeknek, valamint terhesség és szoptatás ideje alatt is.

VADON ÉLŐ HALAKBÓL NYERT, TISZTÍTOTT HALOLAJ KONCENTRÁTUM
TERMÉSZETES TRIGLICERID FORMÁBAN
KIEMELKEDŐEN MAGAS HATÓANYAGTARTALOM
A NAPI MAXIMÁLIS ADAG 3375 MG OMEGA-3 ZSÍRSAVAT TARTALMAZ, 75%-OS KONCENTRÁCIÓBAN
NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT

MIÉRT FONTOS AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAKNÁL A TRIGLICERID FORMA?
AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAK KÖZÖTT TÖBBFÉLE FORMÁT KÜLÖNBÖZTETÜNK MEG.
A halolaj tartalmú étrend-kiegészítők esetében leginkább a triglicerid és az etil-észter Omega-3 zsírsav formák fordulnak elő.

A triglicerid zsírsavak jelentősége abban áll, hogy természetes módon fordulnak elő, így többek között azokban a sósvízi halakban, amelyek az Omega-3 zsírsavak (főként EPA+DHA) kiváló forrásai is. Mindezek mellett fontos megjegyezni, hogy a zsírszöveti triglicerid az emberi szervezet fő energiaraktára.

Természetes körülmények között a sósvízi halak viszont kevesebb, mint 30% Omega-3 triglicerid zsírsavakat (EPA+DHA) tartalmaznak. A magasabb Omega-3 koncentráció elérése érdekében a zsírsavakat eltávolítják a glicerinről, és azt szintetikus úton alkohollal (etil-alkohol) helyettesítve észterezéssel (majd az EPA+DHA szintet a megfelelő szintre állítják be), olyan etil-észter zsírsavakat hoznak létre, amelyek már nem fordulnak elő a természetben. Ebben az esetben hiányzik a triglicerideknél is jellemző molekuláris alapváz.

A triglicerid váz egy folyamattal visszaállítható úgy, hogy bizonyos enzimek (pl. lipáz) segítségével az etil-észter zsírsav molekulák etil-csoportját eltávolítják és a szabad zsírsavakat újra észterifikálják úgy, hogy a glicerint visszajuttatják a trigliceridekbe.

Az előállítók nagy többsége kihagyja ezt a lépést, mert egyrészt plusz költségeket jelent, valamint időigényes. Emiatt a ma forgalomban levő Omega-3 halolaj koncentrátumok túlnyomó részben nem természetes etil-észter formában fordulnak elő.
TERMÉSZETES TRIGLICERID VAGY SZINTETIKUS ETIL-ÉSZTER HALOLAJ?
Jelenleg nem kötelező feltüntetni egy étrend-kiegészítőn azt, hogy a halolaj az olcsóbb, szintetikus úton alkohollal előállított etil-észtert vagy éppen természetes triglicerid formában levő zsírsavakat tartalmaz-e.
Amennyiben, ha egy halolaj tartalmú étrend-kiegészítő termék csomagolásán nincsen feltüntetve, hogy milyen formában vannak jelen az Omega-3 zsírsavak, akkor nagy valószínűséggel etil-észter formára kell gyanakodni. Így a kellő körültekintés érdekében érdemes tájékozódni arról, hogy természetes triglicerid formában levő Omega-3 zsírsavakat tartalmaz-e az adott halolaj, valamint a triglicerid szót keresni a termékcsomagoláson.

OMEGA-3 TG – HALOLAJ, TERMÉSZETES TRIGLICERID FORMÁJÚ OMEGA-3 ZSÍRSAVAKKAL
Az Omega-3 zsírsavak esszenciálisak (nélkülözhetetlenek) számunkra. Szervezetünk nem, vagy csak kis mennyiségben tudja őket előállítani. Termékünk vadvízi halakból nyert tisztított zsírsavakat tartalmaz. Rendkívül koncentrált, 3 lágyzselatin kapszula 3375 mg Omega-3 zsírsav tartalma biztosítja az optimális élettani hatás elérését. Az általunk felhasznált halolaj fenntartható halászatból származik, ezt a MarinTrust és Friends of the Sea logó/certifikáció biztosítja. A halolaj stabilitása és az avasodás megelőzése érdekében a formulát hozzáadott természetes antioxidáns tokoferolok védik.

AZ EPA ÉS A DHA HOZZÁJÁRUL:
- a normál vérnyomás fenntartásához1
(a kedvező hatás 3 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 3 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

- a szív egészséges működéséhez
(a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

- a vér normál triglicerid-szintjének fenntartásához2
(a kedvező hatás 2 g EPA és DHA napi bevitelével érhető el, ami 2 kapszula elfogyasztásával biztosítható)

1,2 A kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot nem haladhatja meg.
A DHA, a központi idegrendszer és az agyszövet egyik legfőbb strukturális lipidje, hozzájárul a normál látás és agyműködés fenntartásához (a kedvező hatás 250 mg dokozahexaénsav (DHA) napi bevitelével érhető el, ami 1 kapszula elfogyasztásával biztosítható). A tengeri halforrások az EPA és DHA-n kívül, DPA-t (dokozapentaénsav) is tartalmaznak, amely szintén az Omega-3 zsírsavak csoportjába tartozik. Mennyisége lényegesen kevesebb, a maximális napi adag 90 mg DPA-t tartalmaz.

Vadon élő halakból nyert halolaj, triglicerid formában, kiemelkedően magas hatóanyagtartalommal!

AZ OMEGA-3 ZSÍRSAVAK (FŐKÉNT AZ EPA ÉS A DHA) VISZONYLAG KEVÉS ÉLELMISZERBEN FORDULNAK ELŐ
Hazánk földrajzi elhelyezkedése miatt nehezebben tudunk hozzájutni ezekhez az értékes anyagokhoz. Általánosan elmondható, hogy hazánk halfogyasztása jelentősen elmarad a világ halfogyasztásától. Továbbá a tengeri és az óceáni vizekben élő halakban jelentősen magasabb az Omega-3 zsírsavak jelenléte az édesvízi társaikhoz képest. Többek között ezért esett a választásunk olyan sósvízben élő halfajtákra, amelyek kizárólag vadon élő, vagyis nem tenyésztett halforrásból származnak.

AZ OMEGA-3 ESSZENCIÁLIS ZSÍRSAVAKAT CSAK KÜLSŐ FORRÁSBÓL TUDJUK BIZTOSÍTANI, EZÉRT FONTOS ODAFIGYELNÜNK A MEGFELELŐ PÓTLÁSUKRA, PÉLDÁUL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FORMÁJÁBAN. A NATUR TANYA® OMEGA-3 TG ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FOGYASZTÁSÁVAL TÁMOGATHATJUK A NAPI OMEGA-3 ZSÍRSAV BEVITELÜNKET.
Összetevők: halolaj (vadon élő halakból kinyert), kapszulahéj (zselatin), nedvesítőszer (glicerin), antioxidáns (tokoferolban gazdag kivonat). *3 lágyzselatin kapszulára vonatkoztatva

Adagok száma a termékben: 20-60
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagolási javaslat: Napi 1-3 lágyzselatin kapszula, a lehető legjobb hatás elérése érdekében, étkezés közben, bő vízzel lenyelve.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 1,2A kiegészítésként fogyasztott EPA és DHA együttes napi mennyisége az 5 g-ot nem haladhatja meg.

A termék vérhígítók melletti a használata esetén konzultáljon a kezelőorvosával
A termék 12 éves kortól alkalmazható (12-18 év között napi 1 kapszula)
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.

Nettó tömeg: 122,9 g (60 db)

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!
Adatok
Cikkszám
nto3tg