Natur Tanya® Parajdi só 1kg

Natur Tanya® Parajdi só 1kg
Natur Tanya® Parajdi só 1kg
Adalékanyagmentes székely só, szürke színét az iszapnak köszönheti 1 kg
Bővebben
Raktáron :  1 db
790 Ft
Részletek
Kézzel bányászott, aprított és őrölt erdélyi só, sütéshez-főzéshez, sófürdőhöz. Erdély mintegy 20 millió éves, szennyeződésmentes területéről, a parajdi sóbányából származó adalékanyagmentes, székely sót ma is hagyományosan fémszerszám nélkül, faékkel bányásszák a sóvágók, majd őrlésre kerül. A parajdi só szürke színét a benne található iszapnak köszönheti, melyet, szemben más természetes sókkal, a székely sóból nem vonnak ki. Íze sósabb és lágyabb, mint a konyhasónak, ezért kiválóan alkalmas ételek ízesítésére, illetve sófürdőhöz.

VEGÁN, PALEO
GLUTÉNMENTES
GMO-MENTES
VEGYSZER-, ÉS ADALÉKANYAG MENTES (CSOMÓSODÁS GÁTLÓ NÉLKÜL)
NEM TARTALMAZ SZÍNEZÉKET
NEM FINOMÍTOTT, KÉMIAI TISZTÍTÁS NÉLKÜL KERÜL FELDOLGOZÁSRA
ALKALMAS TENGERI SÓ ÉS FINOMÍTOTT SÓ KIVÁLTÁSÁRA

A parajdi sóbánya Európa egyik legnagyobb sótartaléka
Tőlünk nem is olyan messze (szívünkhöz mindenképp közel), épp Erdélyben, Parajdon található Európa egyik legnagyobb, legkiválóbb, magas ásványi anyag tartalommal rendelkező só tartaléka.
Az erdélyi só - és ezen belül a parajdi sóredő - keletkezése az alsó-bádeni geológiai korra vezethető vissza ezelőtt kb. 20 - 22 millió évre. Az első hiteles írásos emlék 1405-ben említi a parajdi sóbányászatot, és ettől az évszázadtól kezdve a parajdi sót „székely sónak”, a tájegységet pedig „Sóvidéknek” nevezték.
A föld alatti sóbányászat 1762-ben kezdődött, amikor megnyitották a harang alakú József-bányát. A bányászat egyedülálló volt a maga nemében, és ez az ókortól kezdve gyakorlatban lehetett. Nem használtak vaséket vagy pörölyöket, faékkel bányászták az „alaksót”. A 19. századtól kezdve több rész került megnyitásra, és 1960-tól föld alatti gyógykezelésre is lehetőség van a bányában.
Többféle elnevezése ismert: Parajdi só, Székely só, Erdélyi só.
Felhasználása: főzéshez-sütéshez, ízesítésre és fürdővízhez adagolva is alkalmazható. Borogatásnak, fürdővízhez adva sós ülőfürdőnek, fürdőkúrának, illetve ivókúraként alkalmazva is! Paleo és diétás étrend része! Egyéb felhasználása:
1. Fürdőkúraként 18-20 napon át. Legfeljebb 38 liter vízben 3 kg fürdősó kiváló koncentrátumú gyógyvizet fürdővizet biztosít. A fürdővíz hőmérséklete 36–38 fokos, a fürdés időtartama maximum 30 perc legyen. Ne lepődj meg, ha a víz leengedése után, egy finom, szürke iszapréteg marad a kádban, ez nem más, mint a parajdi sóban található természetes iszap.
2. Helyi kezelésre, borogatásra: 1 kg sót kb. 2 liter vízben kell feloldani. Az oldattal a fájós testrészt borogasd úgy, hogy arra egy száraz törölközőt is ráhelyezel. 
3. Ivókúraként: Oldj fel 1 kg Parajdi sót 3-3,5 liter vízben, nem szükséges feltétlenül meleg víz – ezzel 26 %-os steril oldatot kapsz. Ezt a legjobb üveg edényben tárolni. Ebből az oldatból egy teáskanálnyit tégy 2 dl tiszta vízhez, ez akár lehet langyos víz is, ahogy az ízlésednek megfelel. Idd meg minden reggel ébredés után éhgyomorra.
Összetevők: 100% természetes parajdi só.
Nettó tömeg: 1000 g
Adatok
Cikkszám
5999565080419